Zomersjaals,

Prachtige zomersjaals uit Ethiopië. Gemaakt van zijde en katoen. Bestel ze nu online.
Yes, de zomersjaals uit Eithiopië zijn binnen. Het zijn hele mooie sjaals gemaakt van 100% zijde of katoen. Kijk op de site Plaids en Sjaals en bestel online.

Zijde sjaal

Zijde zomersjaal: Deze milieuvriendelijke, handgeweven zijden sjaals zijn gemaakt van een combinatie van Ethiopische eri en moerbeizijde. Ze zijn geverfd met natuurlijke kleurstoffen – veel te vinden in de planten en de bodem van Ethiopië. De marine is gekleurd met blauwhout; het zilver is een combinatie van ijzer en granaatappel. De Eri zijde komt uit Ethiopië en is met de hand gesponnen op druppelspindels. De moerbeizijde wordt geïmporteerd uit India. Ze zijn afgewerkt met onze kenmerkende gedraaide franjes. De combinatie zijn unieke, delicate, sierlijke Sjaals. Deze sjaals zijn vernoemd naar de beroemdste koningin van Ethiopië, koningin Saba (of Sheba).

Katoenen zomersjaal

Katoenen zomersjaal: Sjaal Ethiopie. Deze milieuvriendelijke, fair trade, handgeweven zomersjaal uit Ethiopië is perfect voor de winter maar het is ook een heel leuk sjaaltje voor in de zomer. De sjaal is geweven op een traditioneel 4-draads weefgetouw waardoor de wever het subtiele ontwerp in de stof kan maken. Elke kant van de sjaal is anders.  De sjaal is afgewerkt met een eyelash franje.  Oorspronkelijke benaming is een Degu sjaal en dat betekent “vriendelijke of aardige” sjaal. U kunt hem dus ook aan iemand kado doen die u aardig vindt.

Met hartelijke groeten

Peter van den Hengel

Eigenaar Plaids en Sjaals

Facebook

Prachtige zomersjaals van zijde of katoen. Nu verkrijgbaar. Unieke designs en heel leuk om kado te geven. Het is een echte eyecatcher en ze zijn heel fijn en aangenaam om te dragen. Licht van gewicht en lekker warm. Zeker op de koele zomeravonden. Mocht je een wat warmere sjaal willen, kun je altijd een wollen sjaal uit Nepal kiezen. Die zijn ook prachtig maar iets meer geschikt voor de winter.