Over ons

HANDEL MET NEPAL


Handel met Nepal. In 2011 sprak ik een vriend en hij vertelde me dat zijn vaste gids in Nepal een bijbaantje heeft. Dit bijbaantje is nodig omdat hij van het gidsen alleen niet kan rondkomen.

Hij maakt deel uit van de laagste kaste en dan is het moeilijk rondkomen. Dit bijbaantje bestaat uit het verkopen van wollen plaids en sjaals aan toeristen. De toeristen vinden ze prachtig.

En nu had de gids, hij heet Vimsen, het idee gevat om de plaids en sjaals te gaan exporteren. Immers de toeristen vinden ze schitterend. En om al die mensen die niet naar Nepal gaan, toch de mogelijkheid te geven kennis te maken met dit prachtige product uit Nepal, wilde Vimsen ze graag aanbieden aan de Nederlandse klanten dus aan u.

Handel met Nepal. Toen ik eenmaal een plaid en sjaal  gezien en gevoeld had, was ik verkocht en heb hem gevraagd een doos vol met plaids en sjaals te versturen. En zo is de handel met Vimsen uit Nepal begonnen.

WINKELLOKATIE PLAIDS EN SJAALS IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN DEVENTER

We bieden de plaids en sjaals via deze webshop aan en ons bezoekadres en winkel is aan de Nieuwe Markt 40 te Deventer. We gebruiken een opslagruimte van Hotel de Vischpoorte en de winkel en etalage bevindt zich bij de receptie van het hotel. U bent van harte welkom.

EIGENSCHAPPEN YAKWOL UIT NEPAL
We leveren wollen plaids en sjaals gemaakt van de vacht van de Yak uit Nepal. Deze wol is heel licht van gewicht, isolerend, voelt heel zacht aan en draagt heel aangenaam. De wol wordt op een duurzame manier geproduceerd. Doordat de wol zo fijn is, jeukt of kriebelt het veel minder dan bijvoorbeeld schapenwol. Kortom prachtig materiaal om te dragen of om uw interieur kleur te geven.

EERLIJKE PRIJZEN
Het unieke van dit idee is dat er geen sprake is van enige tussenhandel. Vimsen koopt in en ik verkoop. Eenvoudiger kan het niet en hierdoor kunnen we ook gunstige prijzen voor onze producten hanteren.

Bovendien krijgt Vimsen en de weverijen waarvan hij ze koopt een eerlijke prijs. Door dit directe contact en het korte handelskanaal krijgen de producenten, de vrouwen achter de weefgetouwen, een prijs die ze toekomt.

HANDEL MET ETHIOPIË

Inmiddels hebben we ook een leverancier gevonden van hele mooie en fijne zomersjaals uit Ethiopië. Ze zijn gemaakt van zijde en katoen. De fair trade principes die we voor Nepal hanteren, doen we hier ook. Ze worden gemaakt door vrouwen die opgevangen worden door een Amerikaanse stichting. Ze proberen veel lokaal te doen zoals de zijde: dat komt o.a. van de Eri rups uit Ethiopië.

BETROUWBARE WEBSHOP
Plaids en Sjaals heeft veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan en daarom hanteren we de algemene voorwaarden van de Thuiswinkel Organisatie. Onze webshop is degelijk en professioneel beveiligd. Uw privacy is gewaarborgd en we voldoen aan de privacy wetgeving zoals beschreven in de AVG.

Peter van den Hengel – eigenaar Plaids en Sjaals

Webshop

Facebook