MKB Deventer, Plaids en Sjaals

Een vriend van Peter was berggids in Nepal een verdiende wat bij als gids met de handel in plaids en sjaals die hij betrok van een plaatselijk weverij.

PLAIDS & SJAALS

Mode

Plaids en Sjaals. In 2010 nam Peter van den Hengel Hotel de Vischpoorte in Deventer. In de loop van de jaren is dit door hem uitgebouwd tot een goede driesterren familiebedrijf met 13 verschillende kamers. Peter is daarvoor altijd actief geweest in een internationale sales- en marketingfunctie en soms kruipt dat bloed waar het niet gaan kan. Peter kwam in aanraking met plaids en sjaals uit Nepal en hij besloot hiermee een tweede bedrijf te starten: www.plaidsenshawls.nl.

Plaids en Sjaals: Wol van Yak

Een vriend van Peter was berggids in Nepal een verdiende wat bij als gids met de handel in plaids en sjaals die hij betrok van een plaatselijk weverij. Bijzonder is dat de wol van de Yak afkomstig is en deze wol is heel licht van gewicht, zeer isolerend en kriebelt veel minder dan schapenwol. Peter kreeg de vraag of hij vanuit Nederland niet interesse had deze mooie natuurproducten te gaan verkopen. Hij besloot deze uitdaging aan te gaan en zo werd Plaids en Sjaals opgericht.

MVO-product

Peter betrekt de producten rechtstreeks van de weverij. In dit geval is dat een charitatieve stichting waar gehandicapten werken aan de plaids en sjaals. De opbrengst van de verkopen komt hen ook weer ten goede. Het zijn voornamelijk vrouwen die hier werken van de laagste kaste. Door te werken, kunnen ze zich in hun levensonderhoud voorzien. We zijn ook blij dat we hier een steentje aan bij kunnen dragen.

Grootste assortiment aan plaids en sjaals uit de Benelux

De verkoop geschied via de eigen webshop en de lobby van het hotel. De omzet hieruit is ongeveer 50/50 verdeeld tussen online en offline. Bezoekers van het hotel vinden de producten prachtig en bezoekers en toeristen in de binnenstad weten de lobby van het hotel te vinden. Peter: “het helpt dat het veerpont de mensen direct voor onze deur afzet in de binnenstad”. Men komt snel binnen en het mooie is dat onze voorraad van de webshop aan de lobby ligt en daar hebben de bezoekers de keuze uit honderden soorten en kleuren.

In trek bij Duitsers

Het hotel en Deventer trekt veel Duitse toeristen en die houden van de producten van Plaids en Sjaals. (Decken und Schals) Dit heeft Peter aangezet om ook een Duitse webshop te openen. De eerste buitenlandse omzet komt hieruit nu ook binnen. Het doel is de omzet binnen de komende jaren te gaan verdubbelen. Het potentieel is er.

EXPORT LANDEN

Lees het artikel online