Onze handel met nepal

Handel met Nepal. In 2011 sprak ik een vriend en hij vertelde me dat zijn vaste gids in Nepal een bijbaantje heeft. Dit bijbaantje is nodig omdat hij van het gidsen alleen niet kan rondkomen. Hij maakt deel uit van de laagste kaste en dan is het moeilijk rondkomen. Dit bijbaantje bestaat uit het verkopen van wollen plaids en sjaals aan toeristen. De toeristen vinden ze prachtig.

En nu had de gids, hij heet Vimsen, het idee gevat om de plaids en sjaals te gaan exporteren. Immers de toeristen vinden ze schitterend. En om al die mensen die niet naar Nepal gaan, toch de mogelijkheid te geven kennis te maken met dit prachtige product uit Nepal, wilde Vimsen ze graag aanbieden aan de Nederlandse klanten dus aan u.

Handel met Nepal. Toen ik eenmaal een plaid en sjaal gezien en gevoeld had, was ik verkocht en heb hem gevraagd een doos vol met plaids en sjaals te versturen. En zo is de handel met Vimsen uit Nepal in 2013 begonnen.

Omdat we groter werden hebben we nu ook een tweede leverancier en dat is het bedrijf Happy Women Handicraft uit Kathmandu. Dit is een weverij die voor ons de plaids en sjaals maakt. Het wordt gerund door vrouwen met een handicap of weduwe zijn. Wederom uit de laagste kaste en daarom is elke hulp aan deze groep welkom. Ze maken prachtige producten van een hele goede kwaliteit.

HANDEL MET NEPAL
WINKELLOKATIE PLAIDS EN SJAALS IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN DEVENTER

We bieden de plaids en sjaals aan via deze webshop en ons bezoekadres en winkel is aan de Nieuwe Markt 40 te Deventer. We gebruiken de etalage van Hotel de Vischpoorte als winkel. U bent van harte welkom.

EIGENSCHAPPEN YAKWOL UIT NEPAL

We leveren wollen plaids en sjaals gemaakt van de vacht van de Yak uit Nepal. Deze wol is heel licht van gewicht, isolerend, voelt heel zacht aan en draagt heel aangenaam. De wol wordt op een duurzame manier geproduceerd. Doordat de wol zo fijn is, jeukt of kriebelt het veel minder dan bijvoorbeeld schapenwol. Kortom prachtig materiaal om te dragen of om uw interieur kleur te geven.

HANDEL MET NEPAL
EERLIJKE PRIJZEN

Het unieke van dit idee is dat er geen sprake is van enige tussenhandel. Vimsen koopt in en ik verkoop. Of ik koop direct van Happy Women Handicraft en zij verkopen direct aan mij. Eenvoudiger kan het niet en hierdoor kunnen we ook gunstige prijzen voor onze producten hanteren. Bovendien krijgt Vimsen en de weverijtjes waarvan hij ze koopt een eerlijke prijs. Door dit directe contact en het korte handelskanaal krijgen de producenten, de vrouwen achter de weefgetouwen, een salaris die ze toekomt.

BETROUWBARE WEBSHOP

Plaids en Sjaals heeft veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan en daarom hanteren we de algemene voorwaarden van de Thuiswinkel Organisatie. Onze webshop is degelijk en professioneel beveiligd. Uw privacy is gewaarborgd en we voldoen aan de privacy wetgeving zoals beschreven in de AVG.

Peter van den Hengel – eigenaar Plaids en Sjaals. 

Webshop 

Facebook