Duurzame Plaids en Sjaals

Duurzame Plaids & Sjaals. We hechten veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit. Onze sjaals worden met zorg en aandacht gemaakt door getalenteerde vakvrouwen. En we streven ernaar om producten te leveren die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de natuur.

In Nepal werken we samen met een lokale en zelfstandige stichting, die vrouwen uit verschillende gemeenschappen in dienst heeft. Deze vrouwen zijn afkomstig uit een lage kaste, gehandicapt en vaak weduwe. Onze samenwerking met deze stichting biedt deze vrouwen de kans om economisch onafhankelijk te zijn en een stabiel inkomen te verdienen. We geloven dat eerlijke lonen en goede werkomstandigheden essentieel zijn. En dat ondersteunen we graag.

De vrouwen maken onze producten handmatig achter een weefgetouw. Hiermee dragen bij aan werkgelegenheid en stabiele inkomens aan deze mensen Door de lokale bevolking te ondersteunen, dragen we bij aan de welvaart van de gemeenschappen waarin ze werken.

Bij Plaids & Sjaals importeren we onze producten rechtstreeks uit Nepal. We hebben hiervoor gekozen omdat we geloven dat eerlijke en directe handel de beste manier is om een positief verschil te maken in Nepal. Met jouw aankoop helpen we de lokale economie en geven we de gezinnen een bron van inkomen.

We streven ernaar om producten te leveren die niet alleen jou, maar ook de wereld om ons heen ten goede komen. Samen kunnen we genieten van sjaals die niet alleen stijlvol en comfortabel zijn, maar ook een positieve impact hebben.

Wat maakt onze sjaals speciaal?

Wat onze sjaals echt speciaal maakt, is de aandacht voor detail en de liefde waarmee ze zijn gemaakt. Daarom maken we zo veel mogelijk gebruik van duurzame materialen die geen schade toebrengen aan het milieu. Onze sjaals zijn verkrijgbaar in een prachtig scala aan kleuren en patronen.

Elk stuk is zorgvuldig ontworpen en met de hand vervaardigd om jouw persoonlijke stijl en persoonlijkheid te weerspiegelen. Of je nu houdt van zachte pasteltinten of levendige, opvallende kleuren, we hebben altijd wel een kleur die bij jou past.

Door te kiezen voor onze sjaals, draag je niet alleen bij aan een groenere planeet en help je de lokale bevolking in Nepal, maar voeg je ook een vleugje kleur en vreugde toe aan je garderobe. Of je nu geniet van yoga, meditatie, of je wilt een mooi dekentje voor jouw interieur; onze sjaals zijn er om je warmte en stijl te bieden.

Wat is Yakwol?

Bij Plaids & Sjaals hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Onze plaids en sjaals worden voor 70% gemaakt van yakwol. Yakwol is een fijn type wol dat afkomstig is van de Yak. Een Yak is een rund die als leefgebied de Himalaya heeft.

In tegenstelling tot schapenwol, wordt yakwol niet geschoren. Een Yak raakt zijn wol kwijt aan het einde van de winter, en dit losse haar wordt verzameld, gesponnen, geverfd en tot een plaid, deken of sjaal geweven. Er worden geen schadelijke chemicaliën te gebruiken om de wol te reinigen.

Na het weven wordt de plaid of sjaal geborsteld, waardoor hij lekker zacht aanvoelt. Als u dit voelt, wilt u niets anders.

 Onze plaids en sjaals zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan jouw behoeften te voldoen:

– Een dubbel geweven plaid is 110 x 210 cm en is ideaal om je warm te houden op de bank.

– Een normale sjaal is 40 x 180 cm en is perfect om te dragen als accessoire.

– Een grote sjaal is 80 x 180 cm en door de grootte biedt deze afmeting extra warmte en stijl

– Een woondeken is 120 x 240 cm en is perfect om je bed of bank te versieren.

Samen kunnen we de wereld mooier en duurzamer maken. Ontdek onze collectie vandaag nog en vind de plaid of sjaal die perfect bij jouw unieke stijl en levensstijl past.

Ga voor stijl, ga voor comfort, ga voor Plaids en Sjaals.

Terug naar webshop

Bekijk ook onze Facebook van Plaids & Shawls.