Nieuw op onze site: Cooling towel

Naast de Plaids en Sjaals verkopen wij nu ook de cooling towels. Lekker koel op uw huid op warme dagen of na het sporten.

Cooling Towel

Naast de Plaids en Sjaals verkopen wij nu ook de cooling towel op onze website. De sjaaltjes helpen zeker tegen de hitte en je kunt het voor wel 3-4 uur gebruiken, super ideaal!

Cooling Towel

Naast de Plaids en Sjaals verkopen wij nu ook de cooling towel op onze website. De sjaaltjes helpen zeker tegen de hitte en je kunt het voor wel 3-4 uurtjes gebruiken. Super ideaal!

Klik op deze link om de sjaal te bekijken: https://plaidsenshawls.nl/

Hotel de Vischpoorte 

Een eenvoudige en effectieve manier om je huid direct te koelen. Handig aangezien hitte  vaak onaangekondigd komt. De sterk absorberende vezels geven deze koelhanddoek urenlange verkoeling. Dus ook zeer effectief bij nachtelijk zweten met als resultaat een betere nachtrust. Door het handige formaat (30x85cm) is de handdoek ideaal voor een direct verkoelend effect in hals, nek en gezicht. De Bodycool Towel+ is direct te gebruiken. Je hoeft de handdoek alleen maar nat te maken en uit te wringen voor urenlange verkoelende sensatie.  Opbergen; doe je handdoek in de meegeleverde bewaarbox. Laat de handdoek wel eerst volledig drogen als je deze voor een lange tijd wilt opbergen. De handdoek is antibacterieel en kan gewassen worden in de wasmachine.

Voor activering: * Dompel in water

* Wring het overtollige water eruit
* Maak een ‘zweepslag’ met de handdoek
* Klaar voor gebruik

  • WET IT
  • WRING IT
  • SNAP IT

Voor meer informatie over Inuteq, de leverancier:

Speciaal koelvest tegen de hitte voor zorgpersoneel: ‘Ik ben minder vermoeid en scherper’

De laatste tijd werd er veel gevraagd van het zorgpersoneel en lijkt werken in extreme omstandigheden op topsport. Door de beschermende kleding kan het flink heet worden onder de pakken en bestaat er een kans op oververhitting. Dit terwijl het hoofd koel houden juist hier van belang is.
In samenwerking met TNO is het Radboudumc een onderzoek gestart om zorgpersoneel te verlichten tijdens het werk. Onderzoek wijst uit dat de temperatuur onder beschermende kleding kan oplopen tot maar liefst 30 tot 36 graden. Om deze redenen is er een nieuw hulpmiddel ontwikkeld: een medisch koelvest.

Verkoelende produkten werden eerder ontworpen voor topsporters die tijdens de Olympische Spelen van Tokio moeten presteren. Het project kreeg de titel ‘Thermo Tokyo’. Onderzoeker en fysioloog Thijs Eijsvogels werkte er aan mee en zette zich in voor het medische koelvest.

Het vest mocht niet zo koel zijn als die van de sporters, maar wel genoeg koelen om een dienst van drie uur aan te kunnen. Na een aantal uren moet namelijk het beschermende worden gewisseld. De koelvesten hebben een temperatuur van ongeveer 21 graden,” vertelt Eijsvogels aan Hart van Nederland.

Scherper, dus relaxter
Mike Zwartkruis is verpleegkundige en testte één van de koelvesten: “Tijdens mijn dienst kan ik het in de beschermende kleding erg heet krijgen en kun je gaan zweten. Bij het dragen merkte ik al groot verschil. Ik ben minder vermoeid en ik ben scherper, waardoor ik ook mijn diensten relaxter doorkom.”

Het medische koelvest wordt nog verder onderzocht door het Radboud umc en TNO. Nadat het onderzoek is afgerond en er meer positieve resultaten zijn, zal het gebruik van het nieuwe hulpmiddel worden opgeschaald. “De leverancier kan op korte termijn al ongeveer tienduizend koelvesten leveren.”

 

Koelsjaal
Koelsjaal

https://www.vischpoorte.nl/4164/