Plaids & Shawls steunt het goede doel

GIRLS TO SCHOOL: ALWAYS. (PLAIDS & SHAWLS STEUNT HET GOEDE DOEL)

BENEFIETCONCERT VOOR HET GOEDE DOEL

Afgelopen weekend (15 maart 2019)  is er een benefietconcert geweest in Gorssel. Het concert werd, evenals vorig jaar verzorgd door Trio Pascopa.
Het trio (alledrie van Jeugdorkest Nederland) bestaat uit:

Viool: Stijn van Uffelen
Altviool: Ester Potjes
Cello: Tjeerd Broerse

Vorig jaar was het goede doel het ondersteunen van vrouwen in Nepal. Dit jaar ging de opbrengst naar Uganda:

BOUW WASHROOMS VOOR MEISJES IN KIBINGE-UGANDA

Voor het clubjaar 2018-2019 hebben wij, de Soroptemisten Deventer, ervoor gekozen de bouw van nieuwe washrooms te ondersteunen. Persoonlijke hygiëne is een groot probleem op scholen in Uganda. Toiletten zijn vaak in een slechte staat. Er ontbreken washrooms voor meisjes om zich te verschonen tijdens de menstruatie. Hierdoor is er veel verzuim. Gelukkig zijn scholen en ouders begonnen om deze problemen aan te pakken. Met het project “Girls to school: always!” geven wij hen daar ondersteuning in. Op weg naar een schone en veilige school voor kinderen in Uganda.

Plaids&Shawls heeft haar produkten tegen inkoopprijzen beschikbaar gesteld en we zijn blij dat we dit project hebben mogen ondersteunen. De bezoekers hebben in grote getale de plaids en vooral shawls gekocht en de netto opbrengst gaat naar de bouw van de washrooms in Uganda. Soroptemisten in Deventer bedankt!!

Peter van den Hengel

Plaids&Shawls Deventer.

Plaids en Sjaals