Ethiopië Shawl, grijs en zwart, 100% wol

49.50 incl BTW

Er zijn op dit moment geen items beschikbaar.
Artikelnummer: ES60605-11 Grijs, 100% wol Categorie:

Beschrijving

Ethiopië Shawl, Grijs en Zwart, 100% zijde

Ethiopië shawl grijs en zwart. Zijde speelt vanaf het begin van het koninkrijk Axum een belangrijke rol in het sociale en religieuze leven van Ethiopië. Ingevoerd in grote hoeveelheden uit India, Arabië en China, werd zijden stof ontrafeld om de zijdedraad te gebruiken voor het weven. Het werd opgeslagen in vaste grotten in de hooglanden van het land. Een van de erfelijke titels van de gouverneur van de provincie Shoa was ‘bewaarder van de Zijde Grotten’. Vandaag de dag is Sabahar (de leverancier), nog steeds de pionier van lokale zijde, en één van de weinige bedrijven in de wereld die textiel produceert gemaakt van Ethiopische zijde.  

“SJAALS VOOR DAMES EN HEREN: HEERLIJKE ZACHTE ZIJDE , fijn FORMAAT en mooie TINTEN’’

De afmeting van deze shawl is 45 x 200 cm. en is gemaakt van 100% Ethiopische Eri zijde en geverfd met natuurlijke kleurstoffen. Alle Ethiopische shawls zijn volledig met de hand gemaakt. Van het draaien van de draad tot het weven van de stof. Bij alle shawls wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke vezels. De vaardigheden van de Ethiopische vakmensen gecombineerd met het moderne ontwerp van Sabahar zorgt voor een creatie van prachtige handgemaakte producten. Deze zijde shawl is in onze webshop verkrijgbaar in de kleuren zilver, olijfgroen en marineblauw. Mooie rustige kleuren en de randen zijn net zoals bij de Nepal Shawls versierd met franjes.

Wassen

De zijde shawls uit Ethiopië zijn te wassen op de volgende wijze: Wassen met milde zeep en in de schaduw ophangen. Strijken. Niet bleken. Je kunt een shawl lekker omwikkelen, om knopen of ‘los’ laten hangen. Neutrale kleuren waardoor een shawl bij veel kledingstukken past. Met name moet een shawl bij een jas passen en dat lukt altijd wel met deze rustige tinten. Leuk om cadeau te doen en/of krijgen. We wensen u succes met uw keuze en veel draagplezier.

Webshop

Facebook

Extra informatie

kleur

,