DUURZAAMHEID en FAIRTRADE

DUURZAAMHEID

Gezin van Vimsen, onze inkoper uit Nepal

DUURZAAMHEID

We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zowel qua produkt als op sociaal gebied. Zo komt de wol van Yak runderen en Merino schapen die vrij kunnen rondlopen en is in principe de “productie” van wol oneindig. En de papieren tasjes worden in Nepal gemaakt van oud papier.

LOKALE ECONOMIE, Fair Trade

Wat ook heel belangrijk is dat we de lokale economie stimuleren door handel. De familie van onze inkoper Vimsen heeft dankzij Plaids en Shawls een inkomen en de lokale weverijen profiteren ook van onze commerciële activiteiten. In Nepal hebben we een 2e leverancier die alleen vrouwen uit de lagere kasten werkzaam hebben. In Ethiopië kopen we in van Sabahar, een bedrijf dat alleen met lokale mensen werken. Meestal vrouwen die een inkomen voor het gezin moeten verdienen.

We maken geen gebruik van tussenhandel en importeren de plaids en shawls direct uit Nepal. Eerlijke handel is volgens ons de beste manier om lokaal een klein verschil te maken in een arm land.

VIMSEN EN SOCIALE DUURZAAMHEID

Op de foto ziet u het gezin van Vimsen. Hij maakt deel uit van de laagste kaste en dat maakte zijn toekomst onzeker. Nu is hij onze inkoper en kan dankzij u, als klant, hier van leven. Zijn kinderen gaan naar school, leren goed engels en ze wonen in een goed huis. Met een klein beetje hulp van onze kant, kun je een gezin hoop en een toekomst geven en dat voelt heel goed.