Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Onze plaids, shawls en woondekens zijn afkomstig uit Nepal. Deze worden gemaakt van Yakwol. De wol wordt gemaakt van het fijne warmte-isolerende onderhaar van de Yak, een Aziatische hooglander rund die leeft in de Himalaya.

Duurzaamheid

Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zowel qua producten als op sociaal gebied. De Yak-runderen en de Merino schapen lopen vrijrond. Daarnaast, is de ‘productie’ van wol in principe oneindig. Dit betekent dus ook dat het vrij is van dierenleed. De papieren tasjes die verkrijgbaar zijn in de webshop zijn van oud papier in Nepal gemaakt.

De lokale economie een handje helpen

Wij vinden het belangrijk om de lokale economie te stimuleren door middel van eerlijke handel.
De familie van onze inkoper Visem heeft dankzij Plaids & Shawls een inkomen. Daarnaast, profiteren de lokale weverijen van onze commerciële activiteiten.

In Nepal hebben wij een tweede leverancier. Dit is Happy Women Handicraft. Deze leverancier heeft alleen vrouwen uit de lagere kasten werkzaam in de weverijen. De reden hiervan is om deze vrouwen een economische zelfstandigheid te geven.

Onze derde leverancier is Sabahar uit Ethiopië. De producten zijn volledig met de hand gemaakt in Ethiopië uit natuurlijke vezels. Zij creëren positieve werkmogelijkheden voor lokale mensen, vooral voor de vrouwen. En zorgen voor een betrouwbaar inkomen voor de gezinnen.
Wij maken geen gebruik van een tussenhandel. De Plaids & Shawls worden direct geïmporteerd uit Nepal en Ethiopië. Er is bewust voor dit idee gekozen, omdat eerlijke handel de beste manier is om lokaal een klein verschil te maken in een arm land.
Door het korte distributiekanaal krijgt familie Visem, de vrouwen en lokale mensen in de weverijen een eerlijke prijs die ze toekomst.

Inkoper Visem

Op onderstaande foto ziet u het gezin van Vimsen. Hij maakt deel uit van de laagste kaste en dat maakte zijn toekomst onzeker. Doordat hij nu onze inkoper is, kan hij hiervan leven samen met zijn gezin. Zijn kinderen gaan naar school, leren Engels en wonen in een goed huis.

Met een klein beetje hulp van u, als klant, kunt u een gezin weer hoop en een toekomst geven!

Bekijk ook onze Facebook van Plaids & Shawls.